Tapahtumat

Hukkalämpöjen hyödyntämisestä sopiminen – kaukolämmöksi vai hukkaan?

 

Kaukolämpöyhtiöt toteuttavat parhaillaan suurta muutosta kohti hiilineutraalia kaukolämpöä. Uusi kaukolämpöjärjestelmä perustuu matalampiin lämpötilatasoihin, mikä mahdollistaa huomattavasti energiatehokkaamman kaukolämpöjärjestelmän ja nopeamman siirtymän kohti päästöttömyyttä. Matalampi lämpötilataso mahdollistaa erilaisten polttoon perustumattomien ja hajautettujen tuotantomuotojen, kuten hukkalämpöjen laajemman hyödyntämisen. Hukkalämpöjen käytöstä on aina sovittava kaukolämpöyhtiön ja hukkalämmön tarjoajan kesken. Sopimisen sujuvoittamiseksi Energiateollisuudessa on yhdessä lämmöntarjoajien kanssa valmisteilla ohjeita sopimiseen, vakioitu sopimistapa ja teknisiä liitäntäratkaisuja.

Webinaariin on kohdennettu erityisesti kaukolämpöyhtiöiden edustajille ja hukkalämmön potentiaalisille tarjoajille. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Webinaarin järjestävät yhteistyössä SYKE ja Energiateollisuus ry.

 

 

Ohjelma:

  • 15.00 Puheenjohtajan avaussanat: erityisasiantuntija Karoliina Auvinen, SYKE
  • 15.05 Hukkalämpöjen rooli energiamurroksessa, asiantuntija Harri Hillamo, Energiateollisuus ry
  • 15.15 Sopimuskäytäntöjen kehittäminen lämmön myyjän ja ostajan välillä, asiantuntija Sirpa Leino, Energiateollisuus ry
  • 15.30 Case: Datakeskuksesta hyötylämpöä, Joni Solakuja, tuotantopäällikkö, Telia Company
  • 15.45 Kysymyksiä ja keskustelua
  • 16.00 Webinaari päättyy

 

Linjoille pääsee 350 ensimmäiseksi liittynyttä osallistujaa. Webinaarin esitysmateriaali lisätään verkkoon tilaisuuden jälkeen (hiilineutraalisuomi.fi).

 



Aika 10.5.2022 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Webinaari, Teams-kokous
   
Järjestäjä LIFE-IP CANEMURE -projekti ja Energiateollisuus ry

Julkaistu 22.4.2022 klo 8.46, päivitetty 22.4.2022 klo 8.46

Aihealue:
Kohderyhmä: