e-shape

Horizon 2020 -rahoitteinen e-shape -hanke tuo yhteen Maan havainnointiin avaruudesta keskittyvän EuroGEO -tutkimus- ja asiantuntijayhteisön, ja esittelee kaukokartoitukseen ja pilvipalveluihin tehtyjen investointien pohjalta kehitettyjä, päätöksentekijöille, kansalaisille, teollisuudelle ja tutkimukselle suunnattuja ratkaisuja.

Hanke korostaa Maan havainnointiin kaukokartoituksen, in situ -havaintojen ja mallinnuksen keskittyvän eurooppalaisen yhteistyön merkitystä, demonstroi Copernicus-palveluiden käyttöä sekä edistää erityisesti kaukokartoitusaineistojen loppukäyttyö erilaisten käytännön sovellusten avulla.

EuroGEO on eurooppalainen kontribuutio globaaliin GEO-verkostoon (Group on Earth Observations), joka keskittyy GEOSS (Global Earth Observation System of Systems) -satelliittihavaintoihin ja pilvipalveluihin perustuvan infrastruktuurin ja soveltavan käytön tukemiseen.

27 pilvipalveluihin pohjautuvaa pilottihanketta seitsemästä eri teema-alueesta keskittyvät yhteiskunnallisiin haasteisiin, vahvistavat yrittäjyytä ja kestävää kehitystä GEOn kolmen prioriteettiosa-alueen (SDG, Pariisin ilmastosopimus, Sendain riskienhallintasopimus) puitteissa.

e-shape logo
 
Julkaistu 27.4.2021 klo 7.47, päivitetty 27.4.2021 klo 8.31

Kohderyhmä: